سرمایه درمان امراض خاص
سرمایه درمان امراض خاص
قبلتر هم گفتیم که زمانی که یکی از اعضای خانواده دچار یکی از امراض خاص میشود جدا از صرف انرژی برای مبارزه با بیماری باید دغدغه مشکلات مالی را نیز داشته باشد. امراض خاص در دستهبندی بیمه عمر شامل پنج بیماری سکته مغزی، سکته قلبی، عمل قلب باز، پیوند اعضا و انواع سرطان میباشند.
در این حالت بسته به میزان حق بیمه پرداختی و تعداد سالهای سابقه بیمه، شرکت بیمه هزینهای را بابت درمان این بیماریها به بیمهشده میپردازد. این هزینه از سال اول بهاندازه درصدی از بیمه عمر و تا سقف مشخصی است که در شرکتهای مختلف این درصد و سقف میتوانند متفاوت باشند.
شرکت بیمه پاسارگاد را در نظر بگیرید. سرمایه امراض خاص در سال اول 30% سرمایه عمر و حداکثر 40 میلیون تومان میباشد. برای درک بهتر، به مثال زیر توجه کنید:
حق بیمه ماهانه = 100 هزار تومان
سرمایه عمر: 100،000*300=30،000،000
سرمایه بیماری صعبالعلاج: 30 میلیون تومان* 30%= 9 میلیون تومان
حداکثر سقف سرمایه بیماری صعبالعلاج: 25 میلیون تومان
در مورد این پوشش باید به مسائل ریز اما بسیار مهمی توجه داشت که در ادامه به آنها میپردازیم:
تمامی شرکتهای بیمه در قرارداد خود تمامی موارد فوقالذکر را بهعنوان موارد پوشش امراض خاص آوردهاند؛ اما برخی از آنها در مدت اعتبار قرارداد بیمه تنها یکبار پرداخت سرمایه این بیماریها را عهدهدار میشوند. به این صورت که اگر فرد بیمهشده در مدت اعتبار بیمهنامه یکبار دچار سکته مغزی و یکبار دچار سکته قلبی شود شرکت بیمه مذکور تنها یکی از خسارات را پوشش میدهد. درصورتیکه در برخی دیگر از شرکتهای بیمه هر یک از امراض خاص یکبار بهصورت جداگانه تحت پوشش قرار میگیرند و محدودیتی وجود ندارد.
در بعضی از شرکتهای بیمه، شرایط خاصی برای هر یک از امراض خاص وجود دارد. برای مثال بعضی از شرکتها هزینه عمل قلب باز را در صورتی میپردازند که بالای دو رگ بسته شده باشد. بسیاری از بیمهگزاران بدون اطلاع از این بند بیمهنامه هزینه عمل را از شرکت بیمه مطالبه میکنند و شرکت بیمه با استناد به این بند مبلغی به آنها نمیپردازد. لذا حتماً قبل از خرید بیمه عمر، شرایط آن را بهدقت مطالعه کنید.
در مورد بیماری سرطان نیز شروطی وجود دارد. اول اینکه توجه داشته باشید بیماری سرطان در بیمه عمر مدت انتظار دارد. بدین معنا که اگر فرد در دوره مشخصی بعد از شروع اعتبار بیمهنامه متوجه شود به این بیماری مبتلا شده است نه تنها سرمایه امراض خاص به او تعلق نمیگیرد که حتی ممکن است قرارداد بیمه عمرش فسخ شود. این مدت انتظار در شرکتهای مختلف متفاوت است و ممکن است سه ماه، شش ماه و حتی بیشتر باشد. درصورتیکه فرد از بیماری سرطان خود مطلع باشد و این مسئله را عمداً در فرم پیشنهاد اولیه بیمه عمر مطرح نکند شرکت بیمه میتواند قرارداد بیمه را فسخ کند و هیچ هزینهای به او نپردازد.
شرکتهای بیمه افرادی را که دچار یکی از امراض خاص شده باشند ممکن است تحت شرایط خاصی بیمه کنند. برای مثال شرکتهای بیمه افراد مبتلا به سرطان را بیمه نمیکنند و یا بیمه میکنند اما تنها پوشش سرمایه فوت بر اثر حادثه را ارائه میدهند بدین معنا که فقط درصورتیکه بیمهشده در اثر حادثه فوت کند، هزینه مربوط را به ذینفعان او میپردازند و در قبال پوششهای دیگر هیچ تعهدی ندارند.
- ۰۲/۱۱/۱۰